Historie

 

Het ontstaan van AVI is te danken aan de ondernemerszin van vijf Volendammers: een aannemer, twee stukadoors, een slager en een meubelhandelaar. Wij schrijven 1960, op het plaatselijke voetbalveld. Eén van de vijf brengt in: "In Edam hebben ze een tovermachine. Aan de ene kant gooi je er korrels is, aan de andere kant komen er knaken uit. Wat dachten jullie ervan als wij ook zo'n ding kopen?" De kiem van de Algemene Verpakkings Industrie B.V. was gezaaid.

 

Eén machine werden al gauw meer machines en de AVI groeide uit tot een gevestigde fabrikant en leverancier van kunststof verpakkingsmateriaal. In 1988 verkochten de vijf Volendammers het bedrijf aan Cees van Os. De nieuwe directeur voorzag de AVI met een actief beleid van frisse impulsen. Een nieuwe bloeiperiode brak aan waarin AVI de kunststofmarkt zich snel zag ontwikkelen. In 2001 werd een strategisch businessplan ontwikkeld met een heroriëntatie op de markt en een verdere professionalisering van het productieproces. Een aangrenzend pand werd aangekocht en compleet verbouwd. In 2004 werd de drukkerij verhuisd en gemoderniseerd. In 2005/2006 werd de seal-, vouw- en snijafdeling gereviseerd en in 2008 werden twee extruders aangekocht, voorzien van de laatste noviteiten.

 

Met een moderne en flexibele productiefaciliteit, een uiterst efficiënt productieproces en een schat aan kennis en ervaring om probleemgerichte verpakkingsoplossingen te bieden, is AVI volledig toegerust voor de toekomst.